Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1 tepsihez 15 db spenótos lasagne-lap A padlizsánraguhoz 2 db padlizsán. 0,5 liter paradicsomszósz, 2 fej vöröshagyma, 2-3 ek olaj, 2 kk toszkán fűszerkeverék A besamelmártáshoz 3 dl tej, 1 ek liszt, 10 dkg margarin, só, bors, szerecsendió, 5 dkg reszelt sajt A tetejére még kb. 2 dkg reszelt sajt
Elkészítés A padlizsánraguhoz a padlizsánokat meghámozzuk, felszeleteljük, és mindkét oldalukat besózzuk Állni hagyjuk, hogy keserű levüket kiengedjék. Ezután leitatjuk, és egy serpenyőben olívaolajon a felkockázott hagymákat üvegesre pároljuk, együtt pirítjuk a padlizsánszeletekkel, majd fedő alatt puhára pároljuk, és toszkán fűszerkeverékkel fűszerezzük. Hozzákeverjük a paradicsomszószt és összepároljuk.
A besamelmártáshoz a margarint és a tejet egy lábasban melegíteni kezdjük és belekeverünk 1 púpozott ek lisztet. Habverővel folyamatosan keverjük, hogy ne csomósodjon össze. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, és az így kapott közepesen híg mártást szerecsendióval fűszerezzük. A tűzről levéve eldolgozunk benne 5 dkg reszelt sajtot, felhasználásig félretesszük.
Összeállítás Egy hőálló tepsit kiolajozunk, kevés padlizsánragut terítünk rá, erre fektetjük az első sor lasagne tésztát. Erre besamelmártást terítünk, erre következik egy újabb sor tészta, bőségesen megrakjuk padlizsánraguval és így folytatjuk a rétegzést, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A tetejére besamelmártás kerül, rászórjuk a a maradék reszelt sajtot, és 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük.
Tipp Kockákra vágva, forrón fogyasztjuk.