Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személy részére 80 dkg burgonya, 20 dkg liszt,1 db tojás, 2 dkg só, 8 dkg vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, 8 dkg porcukor, 1 kk őrölt fahéj
Elkészítés A héjában megfőtt, megtisztított burgonyát még forrón krumplinyomón áttörjük és kihűtjük. Egy nagyobb serpenyőben zsiradékon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát és félretesszük. A kihűlt tört burgonyát a liszttel, tojással, sóval összegyúrjuk és lisztezett vágódeszkán kisujjnyi vastagra nyújtjuk, majd a tésztát 5x1,5 cm-es metéltekre vágjuk, ezeket egyenként tenyérrel megsodorjuk és forró sós vízben kifőzzük. Akkor vannak készen, ha feljönnek a víz színére. Ne egyszerre dobjuk be az összeset, kisebb adagokat főzzünk. Végül a leszűrt nudlikat keverjük össze a pirított zsemlemorzsával. Fahéjas porcukorral megszórjuk, melegen tálaljuk.