Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Nudli
2011.07.18

Kép Hozzávalók 4 személy részére 80 dkg burgonya, 20 dkg liszt,1 db tojás, 2 dkg só, 8 dkg vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, 8 dkg porcukor, 1 kk őrölt fahéj

Elkészítés A héjában megfőtt, megtisztított burgonyát még forrón krumplinyomón áttörjük és kihűtjük. Egy nagyobb serpenyőben zsiradékon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát és félretesszük. A kihűlt tört burgonyát a liszttel, tojással, sóval összegyúrjuk és lisztezett vágódeszkán kisujjnyi vastagra nyújtjuk, majd a tésztát 5x1,5 cm-es metéltekre vágjuk, ezeket egyenként tenyérrel megsodorjuk és forró sós vízben kifőzzük. Akkor vannak készen, ha feljönnek a víz színére. Ne egyszerre dobjuk be az összeset, kisebb adagokat főzzünk. Végül a leszűrt nudlikat keverjük össze a pirított zsemlemorzsával. Fahéjas porcukorral megszórjuk, melegen tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.