Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 4 db közepes méretű édesburgonya, 4 db sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 1 dl fehérbor, só, bors, kakukkfű, 2 ek olívaolaj, 1 ek citromos olívaolaj a tálaláskor (nagy bevásárlóközpontokban kapható)
Elkészítés Az édesburgonyákat meghámozzuk, és vékonyan bevagdaljuk úgy, hogy egyben maradjanak. Alaposan bedörzsöljük sóval, borssal, kakukkfűvel, kevés olajjal, és tepsibe rendezzük.
Közéjük szórjuk a meghámozott, felcsíkozott és ugyanígy befűszerezett sárgarépákat, valamint a felszeletelt vöröshagymát. A fokhagymát gerezdjeire szedjük, de nem hámozzuk meg, és a tepsibe szórjuk.
Az egészet meglocsoljuk a fehérborral, alufóliával lefedjük, és 180 fokos sütőben, kb. 40 perc alatt puhára pároljuk. Ezután fólia nélkül 10 perc alatt megpirítjuk.
Tálaláskor meglocsoljuk citromos olívaolajjal.
Tipp A citromos olívaolaj különleges aromája nagyon jól illik ehhez a fogáshoz, érdemes kipróbálni. Fogyaszthatjuk vegyes zöldsalátával, vagy sült csirkéhez, grillezett halhoz köretként is.