Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 50 dkg őszibarack, 50 dkg körte, 2 dl tejföl, 4 ek kristálycukor, 4 ek porcukor a végén a szóráshoz, 1 citrom leve és reszelt héja
Elkészítés A gyümölcsöket meghámozzuk, negyedeljük, magjukat ill. magházukat eltávolítjuk és cukros-citromos vízben puhára főzzük. (Ha van otthon konzerv gyümölcs, csinálhatjuk abból, és akkor az előző fázis el is marad.) Tegyük a gyümölcsöket tűzálló tálba, szórjuk rájuk a citromhéjat, öntsük le a tejföllel és 10 percig süssük meleg sütőben. Ha kivettük, bőségesen szórjuk meg porcukorral és azonnal fogyasszuk.
Tipp Használhatunk hozzá almát is.