Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Sonkával töltött körte
2011.07.18

Kép Hozzávalók 4 főre 4  nagy, kemény körte, 20 dkg sonka, 10 dkg reszelt sajt (Trappista) 1 ek tejföl, 1 kk mustár, só, bors, 1 citrom leve, szerecsendió

Elkészítés A körtéket meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, magházukat eltávolítjuk. Egy lábosban  vizet forralunk, belecsavarjuk a citrom levét és a körtéket kb. 5 percig előfőzzük.Kép Kiszedjük, lecsöpögtetjük, papírra tesszük. Egy kiskanállal kiszedjük a körték belsejét, hogy csak kb. fél cm-s szélük maradjon,de vigyázzunk, ne lyukasszuk ki az oldalukat,  majd egy kivajazott jénaiba sorakoztatjuk. Közben a sonkát apró kockákra vágjuk, összekeverjük a tejföllel, mustárral sóval, borssal, és beledolgozzuk a körték kiszedett húsát is. Az így elkészített keveréket a körtékre halmozzuk, tetejüket megszórjuk a reszelt sajttal és meghintjük  szerecsendióval.  Forró sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük. Langyosan tálaljuk.

Tipp A töltelékbe keverhetünk egy kanál juhsajtot is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.