Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók négy személyre 4 db körte, 1 tojás fehérje, 5 dkg Márvány sajt, 5 dkg Karaván sajt, 5 dkg Edami sajt, 1 ek citromlé, 1 ek cukor, bors, só, egy kevés őrölt szerecsendió
Elkészítés A körtéket meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, magházukat eltávolítjuk és lobogó citromos-cukros vízbe tesszük. Amikor félpuhára főttek, lapos tálra szedjük, kicsit kihűtjük, majd a közepüket óvatosan kikanalazzuk és tálba tesszük. Vigyázzunk, hogy ne lyukasszuk ki a körtéket. A sajtokat apró kockákra vágjuk, összekeverjük a kikanalazott és összetört körtedarabkákkal. A tojásfehérjét habbá verjük és belekeverjük a sajtos masszába. Borssal, sóval, szerecsendióval ízesítjük és visszatöltjük a felezett körtékbe. Egy jénait vékonyan kivajazunk, a töltött körtéket elrendezzük benne, majd 180 fokos sütőbe téve kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Tipp Almával is készíthetjük, de vigyázzunk, az alma hamarabb túlpuhulhat a főzéskor. A tojásfehérje kihagyható a receptből, a töltelék anélkül is összeáll.