Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Körte sajttal töltve
2011.07.18

Kép Hozzávalók négy személyre 4 db körte, 1 tojás fehérje, 5 dkg Márvány sajt, 5 dkg Karaván sajt, 5 dkg Edami sajt, 1 ek citromlé, 1 ek cukor, bors, só, egy kevés őrölt szerecsendió

Elkészítés A körtéket meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, magházukat eltávolítjuk és lobogó citromos-cukros vízbe tesszük. Amikor félpuhára főttek, lapos tálra szedjük, kicsit kihűtjük, majd a közepüket óvatosan kikanalazzuk és tálba tesszük. Vigyázzunk, hogy ne lyukasszuk ki a körtéket. A sajtokat apró kockákra vágjuk, összekeverjük  a kikanalazott és összetört körtedarabkákkal. A tojásfehérjét habbá verjük és belekeverjük a sajtos masszába. Borssal, sóval, szerecsendióval ízesítjük és visszatöltjük a felezett körtékbe. Egy jénait vékonyan kivajazunk, a töltött körtéket elrendezzük benne, majd 180 fokos sütőbe téve kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.

Tipp Almával is készíthetjük, de vigyázzunk, az alma  hamarabb túlpuhulhat a főzéskor. A tojásfehérje kihagyható a receptből,  a töltelék anélkül is összeáll.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.