Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Hal fűszertakaróban, Dobitól
2012.06.02

hal-fuszertakaroban.jpgHozzávalók 4 személyre 1 kg mélyhűtött tengeri hal (pl. tőkehal, személyenként kb. 25 dkg), 1 citrom A fűszeres takaróhoz 3 evőkanál olivaolaj, 3 evőkanál mustár, zöld olajbogyó (10-15 szem, de lehet több is) darabokra vágva, friss bazsalikom felaprítva, friss kakukkfű (leszedve a száráról), 2 csokor petrezselyem (nem túl apróra felvágva), egy kevés friss snidling (apróra vágva), szárított oregánó, két gerezd zúzott fokhagyma (vagy granulátum), őrölt tarkabors, só

Elkészítés A fűszeres takaró alkotóelemeit felaprítjuk, összekeverjük és félretesszük. A halat felolvasztjuk. Amikor kiengedett, enyhén megsózzuk, citromlével leöntve kb. 30-40 percig állni hagyjuk. Utána kiolajozott tepsibe tesszük, majd a felsorolt hozzávalókból készített fűszeres takaróval beborítjuk. Ezután 200 fokos sütőben, letakarva pároljuk kb. félórán át, majd a végén az alufóliát levéve tovább sütjük addig, amíg a fűszeres takaró kérget nem alkot.

Tipp Rizskörítéssel ajánljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.