Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Zöldfűszeres mediterrán csirkemáj, Dobitól
2015.06.19

zoldfuszeres-mediterran-csirkemaj.jpg

Hozzávalók 2 főre 40 dkg csirkemáj, 3 dl tej, 3 gerezd fokhagyma, 2-3 ágacska friss és őrölt rozmaring, őrölt kakukkfű, őrölt oregánó, tarka bors (őrölt), só, rozmaringos olaj

Elkészítés A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymapréssel megtörjük, majd a tejben elkeverjük. A fokhagymás tejben elkeverjük a zöldfűszereket (1-1 kávéskanálra valót). A csirkemájat megmossuk, megszárítjuk, és a fűszeres tejben néhány órán át - még jobb, ha egy éjszakán át - állni hagyjuk.

A sütés előtt a friss rozmaringot az olajban megkapatjuk, utána dobjuk a tejből kiemelt, alaposan lecsöpögtetett májat, megszórjuk a borssal, és a máj mindkét oldalát megsütjük.

A májat csak tálaláskor sózzuk meg, hogy meg ne keményedjen.

Tipp Krumplipürével, friss zöld salátával vagy salátakeverékkel kínáljuk.

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.