Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre 40 dkg csirkemáj, 3 dl tej, 3 gerezd fokhagyma, 2-3 ágacska friss és őrölt rozmaring, őrölt kakukkfű, őrölt oregánó, tarka bors (őrölt), só, rozmaringos olaj
Elkészítés A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymapréssel megtörjük, majd a tejben elkeverjük. A fokhagymás tejben elkeverjük a zöldfűszereket (1-1 kávéskanálra valót). A csirkemájat megmossuk, megszárítjuk, és a fűszeres tejben néhány órán át - még jobb, ha egy éjszakán át - állni hagyjuk.
A sütés előtt a friss rozmaringot az olajban megkapatjuk, utána dobjuk a tejből kiemelt, alaposan lecsöpögtetett májat, megszórjuk a borssal, és a máj mindkét oldalát megsütjük.
A májat csak tálaláskor sózzuk meg, hogy meg ne keményedjen.
Tipp Krumplipürével, friss zöld salátával vagy salátakeverékkel kínáljuk.