Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zöldfűszeres mediterrán csirkemáj, Dobitól
2015.06.19

zoldfuszeres-mediterran-csirkemaj.jpg

Hozzávalók 2 főre 40 dkg csirkemáj, 3 dl tej, 3 gerezd fokhagyma, 2-3 ágacska friss és őrölt rozmaring, őrölt kakukkfű, őrölt oregánó, tarka bors (őrölt), só, rozmaringos olaj

Elkészítés A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymapréssel megtörjük, majd a tejben elkeverjük. A fokhagymás tejben elkeverjük a zöldfűszereket (1-1 kávéskanálra valót). A csirkemájat megmossuk, megszárítjuk, és a fűszeres tejben néhány órán át - még jobb, ha egy éjszakán át - állni hagyjuk.

A sütés előtt a friss rozmaringot az olajban megkapatjuk, utána dobjuk a tejből kiemelt, alaposan lecsöpögtetett májat, megszórjuk a borssal, és a máj mindkét oldalát megsütjük.

A májat csak tálaláskor sózzuk meg, hogy meg ne keményedjen.

Tipp Krumplipürével, friss zöld salátával vagy salátakeverékkel kínáljuk.

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Facebook

Elérhetőség

Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Levelezőlista


Keresés