Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Vöröslencse leves, közel-keleti recept
2012.10.25

voroslencse-es-birsalmas-csirike-0041.jpgHozzávalók 4 személyre 25-30 dkg vöröslencse, 1 nagy fej vöröshagyma, 1-2 db szárzeller,  2-3 ek olívaolaj, 1 mk kurkuma, 1 mk currypor,  só, őrölt bors

Elkészítés A lencsét hideg vízben leöblítjük, majd kb.1,2 l sós vízben feltesszük főni. Ezalatt egy serpenyőben a hagymát és a feldarabolt szárzellert az olajon megdinszteljük. Akkor az igazi, ha alaposan megpirítjuk és a hagyma barnás színt kap. Fűszerezzük kurkumával, curryvel, sóval, borssal. Amikor a lencse kb. 20 perc főzés után már puha, belekeverjük a sült hagymát és zellert, összeforraljuk és azonnal tálaljuk.

Tipp Tálaláskor megszórhatjuk aprított petrezselyemzölddel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.