Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vöröslencse leves, közel-keleti recept
2012.10.25

voroslencse-es-birsalmas-csirike-0041.jpgHozzávalók 4 személyre 25-30 dkg vöröslencse, 1 nagy fej vöröshagyma, 1-2 db szárzeller,  2-3 ek olívaolaj, 1 mk kurkuma, 1 mk currypor,  só, őrölt bors

Elkészítés A lencsét hideg vízben leöblítjük, majd kb.1,2 l sós vízben feltesszük főni. Ezalatt egy serpenyőben a hagymát és a feldarabolt szárzellert az olajon megdinszteljük. Akkor az igazi, ha alaposan megpirítjuk és a hagyma barnás színt kap. Fűszerezzük kurkumával, curryvel, sóval, borssal. Amikor a lencse kb. 20 perc főzés után már puha, belekeverjük a sült hagymát és zellert, összeforraljuk és azonnal tálaljuk.

Tipp Tálaláskor megszórhatjuk aprított petrezselyemzölddel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Facebook

Elérhetőség

Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Levelezőlista


Keresés