Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Vinyigret - orosz céklasaláta Maritól
2012.11.21

vinyigret.jpgHozzávalók 3 közepes cékla, 2 közepes krumpli, 1 cs újhagyma zöldjével együtt, vagy 1 lilahagyma, 2 sárgarépa, 2-3 sós vagy kovászos uborka, 1 kis doboz zöldborsó konzerv, kb. 3 ek olívaolaj, só, bors

Elkészítés A céklát héjastól, a krumplit héjastól, és a tisztított répát külön edényekben, sós vízben megfőzzük. Ha kissé kihűltek, egyforma kis kockákra vágjuk (héj nélkül). Hozzákeverjük az apróra vágott hagymát, a felkockázott uborkát, a borsót, és épp csak annyi olívaolajat teszünk hozzá, hogy ne legyen száraz. Sózzuk, borsozzuk, átforgatjuk, majd lefedve 1 napra hűtőbe tesszük; ezalatt összeérnek az ízei. Tálalás előtt megszórjuk a tetejét egy kevés zöldhagymával vagy borsóval.

Tipp A céklát főzhetjük kuktában is, így sokkal gyorsabban elkészülünk. Ez a saláta köretként és önmagában is remekül megállja a helyét.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.