Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Venezuelai sonkás kalács (Pan de jamón)
2014.01.10

venezuelai-copy.jpg

Hozzávalók 50 dkg liszt, 5 dkg cukor, 5 dkg élesztőgranulátum,1 tk só, 2 dl langyos tej, 2 egész tojás, 5 dkg olvasztott vaj vagy margarin (zsír is jó) A töltelékhez 25 dkg sonka, 1 cs szeletelt bacon, egy jó maréknyi mazsola, 1 kis üveg paprikatöltelékes, zöld (spanyol) olajbogyó A kenéshez 1 egész tojás

Elkészítés Az élesztőt a cukor és egy kevés langyos tej hozzáadásával felfuttatjuk.

A száraz összetevőket összekavarjuk egy tálban, mélyedést készítünk a közepébe, beleöntjük az élesztőt, beledolgozzuk, majd hozzáadjuk a maradék tejet, a vajat és a két egész, felvert tojást is.

venezuelai3-copy.jpgÖsszegyúrjuk, majd deszkán folytatjuk a dagasztást kb. 10 percig, míg a tészta szép sima nem lesz. Ha nagyon ragacsos, lehet még adni hozzá lisztet. Szép kis gömböccé formáljuk, visszatesszük a tálba, folpackkal letakarjuk az edényt és 2 órán át meleg helyen kelesztük (jó hely erre pl. a sütő vagy a mikrohullámú sütő).

Amikor szépen megdagadt, kivesszük, ismét dagasztjuk kicsit, majd lisztezett deszkán téglalap alakúra, 3-4 mm vastagra nyújtjuk.

Az elkészült tésztára rárakjuk szépen sorba, szélein kis helyet hagyva a sonkaszeleteket úgy, hogy érjék egymást. Erre három csíkban teszünk baconszeleteket. Az egészet  bőven megszórjuk mazsolával. Végül a szélére, ahol elkezdjük majd feltekerni, és a közepére egy-egy sor olajbogyót teszünk.

Jöhet a tekerés. A tészta felső szélét megkenjük vízzel, így jobban hozzátapad a feltekert részhez.

A végeit is bevizezzük kicsit, és összenyomkodjuk, hogy ne legyen nyitva. Letakarjuk folpackkal és tiszta konyharuhával, majd még egy órán át kelesztjük.

Ezután alaposan megszurkáljuk villával, hogy ne repedjen ki a sütéskor, és megkenjük egy egész, felvert tojással. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

A receptet Emőke ajánlotta figyelmünkbe, a képeken az általa készített kalács látható. Köszönjük szépen!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.