Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Új-zélandi zöldkagyló Lacikától
2012.05.24

uj-zelandi-zoldkagylo.jpgHozzávalók 4 főre 1 kg új-zélandi zöldkagyló, 1 fej fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 kis fej vöröshagyma, 10 dkg vaj, 1 lime, só, 1 ek fehérbor, chilipehely

Elkészítés A fagyasztott kagylót szobahőmérsékleten felengedjük. Folyóvíz alatt megmossuk és a kagylóhúst óvatosan kiemeljük a héjából. A héjat félretesszük.

Egy serpenyőben felhevítjük a vajat és beletesszük a reszelt vöröshagymát és egy nagyon rövid ideig dinszteljük. Ha valaki nem bírja a vöröshagymát, akkor el is hagyható. Ezután beletesszük a zöldkagyló húsát, rátesszük a petrezselymet, a fokhagymát és viszonylag nagyobb lángon mindkét oldalát 1-2 percig sütjük.

A kagylóhéjakat egymás mellé fektetve elhelyezzük egy tálon és a megsütött kagylóhúsokat egyesével visszatesszük a héjukba.

A hagymás, fokhagymás, petrezselymes vajat egy nagyon pici sóval ízesítjük és tetszés szerint 1 evőkanálnyi fehérborral "összerottyantjuk". (A fehérbor akár el is hagyható.) Ezt a szaftot kanállal a kagyló tetejére halmozzuk  és lime-lével meglocsoljuk.

Tetszés szerint chilipelyhet szórhatunk a tetejére.

Kisokos Az új-zélandi zöldkagyló amellett, hogy egészséges, a világ legfinomabb kagylója. Nagy bevásárlóközpontokban fagyasztva nálunk is kapható.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.