Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Töltött szőlőlevél bárányborda ágyon, kurd recept
2010.08.22

Hozzávalók 4 személyreKép 8 szelet bárányborda besózva és fokhagymával bedörzsölve, 80 db friss, tavaszi szőlőlevél (vagy konzerv, keleti boltokban kapható) 2 csokor kapor apróra vágva, 1 vöröshagyma felaprítva, 20 dkg darált marhahús, 0,5 l rizs, 3 paradicsom kimagozva, felkockázva, 4-5 gerezd fokhagyma, 8 szál újhagyma, 0,5 l víz, só, olívaolaj, 2 citrom leve

Elkészítés Töltelék A rizst, a darált húst, aKép paradicsomdarabokat,az apróra vágott vöröshagymát és a kaprot összekeverjük egy mély tálban és megsózzuk.

KépÖsszeállítás Egy nagyméretű lábos alján elrendezzük az újhagymákat és körben rájuk  helyezzük a hússzeleteket.

Elkezdjük megtölteni a szőlőleveleket és a kész kis batyukat egymás mellé rakva megtöltjük a lábost. Közben az egyes rétegeket olajjal megöntözzük és a fokhagymákat is közé szórjuk.  Ha elfogytak az alapanyagok, felöntjük a fél liter vízzel, amelyben 2-3 kk sót oldottunk fel. Végül az egészet egyKép tányérral leszorítjuk, hogy a töltött levelek ne nyílhassanak szét főzés közben.

szololevel-3-bordaval.jpgLassú tűzön 2,5 órán át főzzük. 

Amikor kész, az egészet ügyesen egy nagy tálra borítjuk, hogy a hagymák  és a bárányszeletek kerüljenek felülre.

Tálaláskor olívaolajjal és frissen facsart citromlével öntözzük meg. A szőlőlevelek mellé jusson minden tányérra bárányborda, újhagyma és főtt fokhagyma is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.