Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 4 egyforma méretű lédús, savanykás alma, 2 dl méz, 5 dkg darált mandula vagy dió, 2 ek mazsola, 1 ek citromlé
Elkészítés A mazsolát langyos vízbe beáztatjuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat ügyesen kivájjuk. A mandulát összekeverjük a mazsolával, és az almákba töltjük. Tűzálló edényben, előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 50 percig pároljuk egy icipici vizet aláöntve, alufóliával letakarva. Olykor a levével megöntözzük. Ha elkészült, a fél dl vízben jól elkevert méz és citromlé elegyét ráöntjük. Lehűtve tálaljuk.
Tipp Ha a mazsolát is ledaráljuk a töltelékhez, még kellemesebb lehet az eredmény.
Kedves Edit,
köszönjük a jó ötleteket! :)
Én az almát nem szoktam meghámozni, viszont a kivájt belső helyére a darált dió vagy mandula mellé narancsdzsemet vagy/és mézet töltök rétegesen. Egy főzés nélküli Dr.Oetker vanília pudingból (több tej hozzáadásával) sodót készítek, tálaláskor ezzel öntöm le a töltött almákat. Ez melegen is nagyon finom.
vilagrecept@gmail.com
(Hédi, 2011.01.22 20:39)