Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Töltött mézes alma, líbiai recept
2011.01.09

Kép Hozzávalók 4 személyre 4 egyforma méretű lédús, savanykás alma, 2 dl méz, 5 dkg darált mandula vagy dió, 2 ek mazsola, 1 ek citromlé

Elkészítés A mazsolát langyos vízbe beáztatjuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat ügyesen kivájjuk. A mandulát összekeverjük a mazsolával, és az almákba töltjük. Tűzálló edényben, előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 50 percig pároljuk egy icipici vizet aláöntve, alufóliával letakarva. Olykor a levével megöntözzük. Ha elkészült, a fél dl vízben jól elkevert méz és citromlé elegyét ráöntjük. Lehűtve tálaljuk.

Tipp Ha a mazsolát is ledaráljuk a töltelékhez, még kellemesebb lehet az eredmény.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

vilagrecept@gmail.com

(Hédi, 2011.01.22 20:39)

Kedves Edit,

köszönjük a jó ötleteket! :)

edit.rozsa@invitel.hu

(Rózsa Edit, 2011.01.22 20:35)

Én az almát nem szoktam meghámozni, viszont a kivájt belső helyére a darált dió vagy mandula mellé narancsdzsemet vagy/és mézet töltök rétegesen. Egy főzés nélküli Dr.Oetker vanília pudingból (több tej hozzáadásával) sodót készítek, tálaláskor ezzel öntöm le a töltött almákat. Ez melegen is nagyon finom.