Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1/2 kg darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 4 ek teriyaki szósz (bevásárlóközpontokban kapható), 2 ek zsemlemorzsa, olaj a sütéshez
Elkészítés A húst összedolgozzuk a szósszal, az apróra vágott hagymával és annyi zsemlemorzsával, ami kellő mértékben besűríti a masszát. Fél órán át állni hagyjuk, majd kis golyókat formálunk belőle és forró olajjal kikent serpenyőben, közepes hőfokon megsütjük.
Tipp Tálaljuk ananászos bulgurral: 2 bögre bulgurt 2 bögre forró vízzel felöntünk, sóval ízesítjük és hagyjuk megduzzadni. Egy doboz leszűrt ananászkockával összekeverjük és azonnal tálaljuk.
Kisokos A szójaszószból, borból, cukorból és más ízesítőanyagokból készülő, japán Teriyaki szósz remekül feldobja az egyszerű hús- és zöldségfogásokat. Magyarországon is készen kapható!