Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Teriyaki húsgombócok, ananászos bulgurral
2013.10.17

teriyaki-husgombocok-013.jpg

Hozzávalók 4 személyre 1/2 kg darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 4 ek teriyaki szósz (bevásárlóközpontokban kapható), 2 ek zsemlemorzsa, olaj a sütéshez

Elkészítés A húst összedolgozzuk  a szósszal, az apróra vágott hagymával és annyi zsemlemorzsával, ami kellő mértékben besűríti a masszát. Fél órán át állni hagyjuk, majd kis golyókat formálunk belőle és forró olajjal kikent serpenyőben, közepes hőfokon megsütjük.

Tipp Tálaljuk ananászos bulgurral: 2 bögre bulgurt 2 bögre forró vízzel felöntünk, sóval ízesítjük és hagyjuk megduzzadni. Egy doboz leszűrt ananászkockával összekeverjük és azonnal tálaljuk.

Kisokos A szójaszószból, borból, cukorból és más ízesítőanyagokból készülő, japán Teriyaki szósz remekül feldobja az egyszerű hús- és zöldségfogásokat. Magyarországon is készen kapható!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.