Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Tejszínes céklaleves, lengyel recept
2014.05.08

krakko-2014-aprilis-21-24-282.jpg

Hozzávalók 4 főre 1 kg cékla, 1 fej vöröshagyma, 4 db burgonya, 4 gerezd fokhagyma, 2 db babérlevél, 1,5 l húsleves (kockából), só, 5-6 db egész bors, 1 csokor friss kapor, 2 dl főzőtejszín, kevés olaj

Elkészítés A céklát meghámozzuk, gyufaszálnyi darabokra aprítjuk, a hagymát felkockázzuk, és a fokhagymákat összezúzzuk. Egy lábosban felforrósítjuk az olajat, mepirítjuk rajta a vöröshagymát, megsózzuk, felengedjük a húslevessel, beletesszük a darabolt céklát, fűszerezzük babérlevéllel, egész borssal, zúzott folhagymával és közepes hőfokon, fedő alatt puhára főzzük. Amíg a leves készül, héjában megfőzzük a burgonyákat, meghámozzuk, felnegyedeljük és felhasználásig félretesszük. Amikor a leves kész, besűrítjük a tejszínnel, ízlés szerint megsózzuk.

Tálaláskor megszórjuk frissen aprított kaporral és beledaraboljuk a főtt burgonyákat.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.