Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Sztrapacska, szlovák étel
2011.04.26

sztrap-kicsi.jpgHozzávalók 4 személyre 2 egész tojás, 4 közepes burgonya, 40 dkg liszt, só, 20 dkg juhtúró, 2 dl tejföl, 10-15 dkg füstölt szalonna, 1 cs kapor

Elkészítés A szalonnát apró kockákra vágjuk és alacsony hőfokon, hogy ne égjenek meg, kiolvasztjuk egy nagyobb lábasban. A szalonnakockákat félretesszük egy tányérra, a zsírból pedig 1-2 evőkanálnyit hagyunk a lábasban, a többit későbbi főzésekhez másik edénybe töltjük és eltesszük. A kaprot megmossuk, lecöpögtetjük, apróra vágjuk, majd félretesszük. Az egész tojásokat elkeverjük a liszttel, majd apródonként annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrű galuskatésztát kapjunk. Megtisztítjuk, lereszeljük és hozzáadjuk a burgonyát, majd az egészet 2-3 csipetnyi sóval ízesítjük. Közben egy nagyobb fazékban, csipetnyi só hozzáadásával vizet forralunk, és a forrásban lévő vízbe galuskaszaggatóval beleszaggatjuk a tésztát. Ha a galuskák feljönnek a víz tetejére, fémszitával vagy lyuggatott merőkanállal leszűrjük, majd lecsepegtetjük  őket. Végül a lábasban lévő szalonnazsírban, a főzőlapon hirtelen átmelegítve, a zsírban gyorsan átforgatjuk  a tésztát (így finom füstös ízt kap, a fölösleges víz pdig elpárolog). Végül rámorzsoljuk a juhtúrót, és néhányszor átkeverjük vele, míg ráolvad. Azonnal, forrón tálaljuk  - tejföllel meglocsolva, szalonnakockákkal és kaporral megszórva.

Tipp  Kínálhatjuk savanyúkáposztával is, nagyon jól illik hozzá.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.