Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Svéd almatorta, csokoládészósszal
2013.05.07

sved-almatorta-002.jpg

Hozzávalók 12,5 dkg vaj,17,5 dkg + 3 dkg cukor, 4 tojás, 20 dkg liszt, ½ csomag sütőpor, 6-8 db alma,1  db citrom leve és reszelt héja, 1 kk őrölt fahéj

A csokoládészószhoz 4 ek jó minőségű kakaópor, 2-3 ek cukor, 1,5 dl tej, 3 dkg vaj, 1 ek rum

Elkészítés A 17,5 dkg cukrot és a  puha vajat mixerrel habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, simára keverjük. A lisztben elkeverjük a sütőport  és a masszába szitáljuk, összedolgozzuk.

Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a tésztát, elsimítjuk. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és cikkekre vágjuk, majd a kifacsart citromlével meglocsoljuk és egyenletesen megrakjuk vele a torta tetejét. Megszórjuk a 3 dkg cukor, 1 kk fahéj és a reszelt citromhéj keverékével. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és a tortát 45-50 perc alatt készre sütjük.

Közben elkészítjük a csokoládészószt. A kakaót és a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a puha vajat és a végén felöntjük a tejjel, majd egy kis edényben kb. 5 perc alatt felmelegítjük, besűrítjük. Végül belekeverjük a rumot is és ezzel a szósszal kínáljuk  a felszeletelt tortát.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.