Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Citromtorta, spanyol recept
2011.02.09

Kép Hozzávalók A tésztához: 25 dkg liszt átszitálva, 17 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 1 tojás, 1 cs vaníliás cukor, pici só
A krémtöltelékhez: 3  nagy, érett citrom, 1 nagy narancs, 7 dkg vaj, 2 tojás, 5 dkg durvára vágott dió, 10 dkg porcukor

Elkészítés A tészta alapanyagait gyorsan összedolgozzuk egy tálban és az így elkészült vajastésztát 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Míg a tészta pihen, elkészítjük  a krémet: a citromokat megmossuk és éles késsel lehámozzuk sárga héjukat (a fehér belseje ne maradjon rajta, mert keserű lesz a sütemény). Vékony csíkokra vágjuk, kevés vízben egy percig forraljuk, leszűrjük, hideg vízben alaposan átmossuk, megszárítjuk.

Egy  tálban a tojásokat felverjük, a porcukorral egy robotgép segítségével habosra keverjük, hozzáadjuk a diót, belecsavarjuk a citromok és a narancs levét, és végül hozzákeverjük a citromok csíkozott héját is. Simára keverjük és beledolgozzuk  a langyos vajat is.

Előkészítünk  egy nagyméretű, hullámos szélű tortaformát, kivajazzuk, lisztezzük, és beborítjuk a kinyújtott tésztával. Ha a tészta túllóg  a tálon, vágjuk le késsel, hogy a sütemény szép legyen.

Egyenletesen beletöltjük  a citromos krémet. Forró sütőbe tesszük és 10-15 percig így sütjük, majd közepes tűzön további 15-20 percig.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.