Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók A tésztához: 25 dkg liszt átszitálva, 17 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 1 tojás, 1 cs vaníliás cukor, pici só
A krémtöltelékhez: 3 nagy, érett citrom, 1 nagy narancs, 7 dkg vaj, 2 tojás, 5 dkg durvára vágott dió, 10 dkg porcukor
Elkészítés A tészta alapanyagait gyorsan összedolgozzuk egy tálban és az így elkészült vajastésztát 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Míg a tészta pihen, elkészítjük a krémet: a citromokat megmossuk és éles késsel lehámozzuk sárga héjukat (a fehér belseje ne maradjon rajta, mert keserű lesz a sütemény). Vékony csíkokra vágjuk, kevés vízben egy percig forraljuk, leszűrjük, hideg vízben alaposan átmossuk, megszárítjuk.
Egy tálban a tojásokat felverjük, a porcukorral egy robotgép segítségével habosra keverjük, hozzáadjuk a diót, belecsavarjuk a citromok és a narancs levét, és végül hozzákeverjük a citromok csíkozott héját is. Simára keverjük és beledolgozzuk a langyos vajat is.
Előkészítünk egy nagyméretű, hullámos szélű tortaformát, kivajazzuk, lisztezzük, és beborítjuk a kinyújtott tésztával. Ha a tészta túllóg a tálon, vágjuk le késsel, hogy a sütemény szép legyen.
Egyenletesen beletöltjük a citromos krémet. Forró sütőbe tesszük és 10-15 percig így sütjük, majd közepes tűzön további 15-20 percig.