Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Sopa de manzanas - argentin almaleves
2013.02.03

almaleves3-copy.jpg

Hozzávalók 50 dkg hámozott alma, 1/2 citrom reszelt héja, kb. 10 dkg cukor (ízlés szerint), 5 dkg mazsola, 1 tojás sárgája, 1 marék durvára vágott dióbél

Elkészítés A mazsolát langyos vízbe áztatjuk. A hámozott, magház nélküli almákat kisebb szeletekre vágjuk, annyi vizet teszünk rájuk, hogy ellepje őket. A reszelt citromhéj és a cukor hozzáadásával puhára főzzük. Közben serpenyőben megpirítjuk a diót. Ha az alma puha, és kissé kihűlt, krémesre turmixoljuk a levest. Hozzáadjuk a tojás sárgáját és azzal habosra turmixoljuk. Tálalás előtt megszórjuk a lecsepegtetett mazsolával és a pirított dióval.

Tipp Télen langyosan, nyáron hidegen fogyaszthatjuk. A mazsolát rumos (vagy rumaromás) vízbe is áztathatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.