Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 4 érett avokádó, 20 dkg szárított, füstölt sonka, 4 mk majonézes torma, 1 csokor friss kapor,só, késhegynyi cayenne-i bors, 1 mk citromlé,1,5 dl tejszín, 1,5 dl tejföl
Elkészítés Az avokádókat hosszában kettévágjuk, magjukat kivesszük, puha húsukat pedig kiskanállal kivájjuk, tálba tesszük,meglocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljon meg, összetörjük, apróra vágott kaporral, pici sóval és a cayenne-i borssal ízesítjük. A sonkaszeleteket keskeny csíkokra vágjuk és a krémbe keverjük. A masszát visszatöltjük a félbevágott avokádóhéjakba és bőségesen kanalazunk a tetejükre a tejfölből, tormából és a tejszínből készült krémből.Díszíthetjük sonkadarabokkal, vágott kaporral, vagy zöldpetrezselyemmel.