Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Skagenröra, svéd recept Levintől
2014.09.07

skagenrora-szendvics.jpeg

Hozzávalók 4 db főtt tojás,1 fej vöröshagyma, 6 szelet ajóka, 2-3 evőkanál az ajóka levéből,1 dl felvert tejszín, durvára őrölt fekete bors, toastkenyér A díszítéshez salátalevél, koktélparadicsom, friss kapor, citromkarika

Elkészítés A tojást, a vöröshagymát és az ajókát felaprítjuk, összekeverjük, az ajóka ecetes levével fellazítjuk, borssal ízesítjük, végül óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. A megpirított toastkenyérből egy pohárral vagy egy nagyobb pogácsaszaggatóval körformát szúrunk ki, ráhalmozzuk a szendvicskrémet, majd díszítve tányérra tesszük.

Levin mondja Vendégeskedtünk, és az előétel egy finom szendvicsféle volt, aminek a nevét valahogy viccesen úgy fordítottuk le, hogy "Öreg ember ül a kenyéren". Maga a skagenröra egy változatosan elkészíthető szendvicskrém - pontosabban egyveleg - amibe kerülhet garnéla, füstölt lazac, egyéb halfélék, majonéz, kapor, tejföl, hagyma, citrom. Pirított kenyéren, illetve avokádóba, sült krumpliba töltve fogyasztják.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.