Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Skagenröra, svéd recept Levintől
2014.09.07

skagenrora-szendvics.jpeg

Hozzávalók 4 db főtt tojás,1 fej vöröshagyma, 6 szelet ajóka, 2-3 evőkanál az ajóka levéből,1 dl felvert tejszín, durvára őrölt fekete bors, toastkenyér A díszítéshez salátalevél, koktélparadicsom, friss kapor, citromkarika

Elkészítés A tojást, a vöröshagymát és az ajókát felaprítjuk, összekeverjük, az ajóka ecetes levével fellazítjuk, borssal ízesítjük, végül óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. A megpirított toastkenyérből egy pohárral vagy egy nagyobb pogácsaszaggatóval körformát szúrunk ki, ráhalmozzuk a szendvicskrémet, majd díszítve tányérra tesszük.

Levin mondja Vendégeskedtünk, és az előétel egy finom szendvicsféle volt, aminek a nevét valahogy viccesen úgy fordítottuk le, hogy "Öreg ember ül a kenyéren". Maga a skagenröra egy változatosan elkészíthető szendvicskrém - pontosabban egyveleg - amibe kerülhet garnéla, füstölt lazac, egyéb halfélék, majonéz, kapor, tejföl, hagyma, citrom. Pirított kenyéren, illetve avokádóba, sült krumpliba töltve fogyasztják.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Facebook

Elérhetőség

Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Levelezőlista


Keresés