Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Sajttorta málnasziruppal (Cheesecake)
2013.02.01

cheese-cake-3-1033.jpg

Hozzávalók 25 dkg teljes kiőrlésű, édes keksz, 12,5 dkg olvasztott vaj, 65 dkg krémsajt (Mascarpone), 15 dkg porcukor, 1 db citrom reszelt héja leve, 1 dl 20 %-os tejföl, 1 dl tejszín, 3 db egész tojás, 1 ek étkezési keményítő

Elkészítés Először a tortalapot készítjük elő. Ledaráljuk a kekszet, vagy robotgépben összetörjük, megolvasztjuk a vajat, és összedolgozzuk a darált keksszel. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a vajas kekszet. Tegyünk a masszából a forma oldalára is, kb. 2-3 cm magasan.

Ezután elkészítjük a sajtkrémet. A Mascarponét korábban vegyük ki a hűtőből, és ha már nem hideg, keverjük habosra a tejföllel, a porcukorral, a citromhéjjal és citromlével, a tejszínnel és a keményítővel. Ezután egyenként keverjük hozzá a tojásokat is és az így elkészült masszát terítsük rá az alapra.

A sütőt 180 fokra melegítsük elő, a tortát tegyük középre a sütőrácsra, és a sütő aljára egy forró vízzel teli edényt helyezzünk, hogy a torta vízgőzben készülhessen el.

45 percig sütjük, a teteje legyen szép barna és az állaga legyen remegős, ne túl kemény. Ezután  teljesen hűtsük ki, majd  tegyük hűtőbe, és csak kb.12 órás hűtés után fogyasszuk.

Tipp A felcikkezett tortaszeleteket  málnaszörppel és tejszínhabbal díszíthetjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.