Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Resztelt máj mexikói módra
2013.12.16

resztelt-maj-mexikoi-modra.jpg 

Hozzávalók 4 főre 50 dkg csirkemáj, 10 dkg vékonyra szeletelt főtt-füstölt sonka, 5 szelet bacon szalonna, 1 nagy piros húsú (kaliforniai) paprika, arasznyi póréhagyma, 8 db koktélparadicsom, 3 gerezd fokhagyma, 1/2 citrom leve, 2 mk Taco szósz, 1 mk őrölt pirospaprika (csípős) és/vagy chilipor, 1 mk kakukkfű, késhegynyi oregánó, só, színes őrölt bors ízlés szerint, kb. 1 dl vörösbor, 3 ek olaj, kb. 2 dl tej

Elkészítés A májat megmossuk, egy mélyebb tálba tesszük, annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje, majd a tejbe beledobáljuk a nagyon vékonyra szeletelt fokhagymát, és a tálat lefedve a hűtőbe tesszük. 1-2 óra elteltével a májat és a fokhagymákat a tejből külön-külön kiemeljük.

A májat 1/2 cm  vastag szeletekre vágjuk, borssal, kakukkfűvel, oregánóval meghintjük, a fél citrom levével jól összekeverjük, és rövid időre (amíg a többi hozzávalóval dolgozunk) megint félretesszük. A bacon szalonnát és a sonkát félcentis szeletkékre vágjuk. A szalonnát egy lábosba vagy mélyebb serpenyőbe dobva kiolvasztjuk. A póréhagymát vékonyra felkarikázva az enyhén megpirított szalonnára dobjuk, az olajat hozzáöntjük, és gyakran kevergetve üvegesre pirítjuk. 

Amikor a hagyma megpirult, az őrölt paprikával és/vagy chiliporral összeforgatjuk (vigyázzunk, hogy meg ne égjen!), majd rádobjuk a tejből kiemelt fokhagymaszeletkéket, az előzőleg feldarabolt sonkát, a megtisztított, keskeny csíkokra szeletelt paprikát, és a felnegyedelt paradicsomokat. Óvatosan kevergetjük kb. 5-6 percig.

Amikor a paprikacsíkok fonnyadni kezdenek, hozzájuk adjuk a májat, és az egészet rövid időn át tovább kevergetjük, ügyelve arra, hogy a máj ne keményedjen meg. A serpenyőbe közben vörösbort is löttyintünk, hogy a máj kellőképpen zamatos és szaftos legyen. A végén ízlés szerint sózzuk.

Tipp Rizzsel, burgonyapürével vagy főtt krumplival, és savanyúsággal kínáljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.