Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 15-20 dkg liszt, 1 egész tojás, 1-2 ek zsír vagy 2-3 ek olaj, 1 fej vöröshagyma, só és paprika ízlés szerint, kb. 2 l víz, 1 cs apróra vágott petrezselyemzöld
Elkészítés A tojásból-lisztből, kevés só hozzáadásával kemény tésztát gyúrunk, amit a reszelő nagyobbik lyukú oldalán lereszelünk. Fél óráig hagyjuk szikkadni. Az apróra vágott hagymát a zsiradékon megdinszteljük, majd beleforgatjuk és rózsaszínre pirítjuk a reszelt tésztát. Félrehúzva a főzőlapról, pirospaprikával meghintjük, kevés hideg vízzel azonnal feleresztjük, elkeverjük, majd hozzáadjuk a kívánt teljes vízmennyiséget. Ha a tészta puhára főtt, a levesbe a legvégén beleszórjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet.
Tipp Egy tartalmasabb variáció: két összemaréknyi darált tökmaggal is összefőzhetjük a kész levest.