Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Reszeltleves
2010.10.15

Kép Hozzávalók 15-20 dkg liszt, 1 egész tojás, 1-2 ek zsír vagy 2-3 ek olaj, 1 fej vöröshagyma, só és paprika ízlés szerint, kb. 2 l víz, 1 cs apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés A tojásból-lisztből, kevés só hozzáadásával kemény tésztát gyúrunk, amit a reszelő nagyobbik lyukú oldalán lereszelünk. Fél óráig hagyjuk szikkadni. Az Kép apróra vágott hagymát a zsiradékon megdinszteljük,  majd beleforgatjuk és rózsaszínre pirítjuk a reszelt tésztát. Félrehúzva a főzőlapról, pirospaprikával meghintjük, kevés hideg vízzel azonnal feleresztjük, elkeverjük, majd hozzáadjuk a kívánt teljes vízmennyiséget. Ha a tészta puhára főtt, a levesbe a legvégén beleszórjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet.

Tipp Egy tartalmasabb variáció: két összemaréknyi darált tökmaggal is összefőzhetjük a kész levest.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.