Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Répás-diós-fahéjas muffin
2011.03.09

rep-muf.jpgHozzávalók 2 csésze cukor, 2 csésze teljes kiőrlésű liszt, 1 tk só, 2 tk őrölt fahéj, 1 tk őrölt szegfűszeg, 1 tk sütőpor, 1,5 csésze olivaolaj, 4 tojás, 3 csésze reszelt sárgarépa, 1 csésze durvára vágott dió vagy mogyoró

Elkészítés Keverjük össze a cukrot, a lisztet, a sót, a fűszereket, és a sütőport. Egy külön tálba üssük bele a tojásokat, majd keverjük össze az olajjal. Ezután jól dolgozzuk össze a két tál tartalmát, adjuk hozzá a reszelt répát és a diót vagy mogyorót. A masszával 2/3 részig töltsük meg a muffinformákat. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon süssük 20-25 percig.

Tipp Ha népesebb társaságot látunk vendégül, és nem akarunk tésztaadagolással bíbelődni, a masszát öntsük egyszerűen tepsibe és végül hagyományos módon szeleteljük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.