Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Raclette-party
2012.08.10

raqlette-1.jpgHozzávalók 4 személyre 25 dkg szűzérme, 25 dkg csirkemell filézve, 4-8 szelet füstölt bacon, 4 tojás, 20 dkg grillezni való sajt, 10 dkg sajt (pl. Trappista), 6-8 db gomba, 1 db vöröshagyma,  4-6 db héjában főtt burgonya, friss zödfűszerek (pl. kakukkfű, bazsalikom, rozmaring), 1 kk flekkenfűszer, 1 ek mustár, 1 ek olívaolaj, só, bors, majoránna

Elkészítés A húsokat vékony szeletekre vágjuk, a csirkét a zöldfűszerekkel és olívaolajjal pácoljuk,  csak a sütés kezdete előtt sózzuk, hogy puha maradjon. A szűzérmét mustárral, olajjal, flekkenfűszerrel és majorannával pácoljuk, sütés előtt ezt is sózhatjuk, borsozhatjuk ízlés szerint.

A főtt burgonyákat és a vöröshagymát felkarikázzuk, a gombákat vékonyan felszeleteljük, a bacont kisebb darabokra vágjuk.

sajrttal-es-raqlette-010.jpg

A grillsajtot feladaraboljuk, a Trappistát ízlés szerint reszeljük, vagy vékonyan felszeleteljük.

A sütés kezdete előtt a hozzávalókat, valamint friss paradicsomot, paprikát, kovászos uborkát, kenyérszeleteket készítsünk az asztalra. A nyers tojásokat megmosva, szárazra törölve, egy tálban  helyezzük a többi hozzávaló közé.

Sütés A sütőlapon a húsokat, a gombát, a főtt burgonyát, a grillsajtot, a hagymakarikákat és a baconszeleteket süthetjük, folymatosan figyelve, forgatva az éppen sülő adagokat.

raqlette3.jpg

A tálkákban a baconszeleteket elősütjük és ezekre üthetjük rá a tojásokat, ízlés szerint sózva, borsozva, de reszelt sajtot is olvaszthatunk a tetejére, illetve hagymával is gazdagíthatjuk.

A tálkákban egyébként sajtot is süthetünk önmagában, és a sütőlapon piruló  burgonyákra, vagy hússzeletekre csúsztatva fogyaszthatjuk.

A sütőlapon nagyon finom pirítós is készülhet a visszamaradt szalonna- zsír és húspörcök felhasználásával.

Tipp Természetesen a hozzávalókon és a fűszerezésen saját elképzeléseinknek, ízlésünknek és étvágyunknak megfelelően változtathatunk, egyes elemeket kihagyhatunk, vagy másokkal (pl. cukkini, padlizsán, stb.) helyettesíthetjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.