Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Raclette-party
2012.08.10

raqlette-1.jpgHozzávalók 4 személyre 25 dkg szűzérme, 25 dkg csirkemell filézve, 4-8 szelet füstölt bacon, 4 tojás, 20 dkg grillezni való sajt, 10 dkg sajt (pl. Trappista), 6-8 db gomba, 1 db vöröshagyma,  4-6 db héjában főtt burgonya, friss zödfűszerek (pl. kakukkfű, bazsalikom, rozmaring), 1 kk flekkenfűszer, 1 ek mustár, 1 ek olívaolaj, só, bors, majoránna

Elkészítés A húsokat vékony szeletekre vágjuk, a csirkét a zöldfűszerekkel és olívaolajjal pácoljuk,  csak a sütés kezdete előtt sózzuk, hogy puha maradjon. A szűzérmét mustárral, olajjal, flekkenfűszerrel és majorannával pácoljuk, sütés előtt ezt is sózhatjuk, borsozhatjuk ízlés szerint.

A főtt burgonyákat és a vöröshagymát felkarikázzuk, a gombákat vékonyan felszeleteljük, a bacont kisebb darabokra vágjuk.

sajrttal-es-raqlette-010.jpg

A grillsajtot feladaraboljuk, a Trappistát ízlés szerint reszeljük, vagy vékonyan felszeleteljük.

A sütés kezdete előtt a hozzávalókat, valamint friss paradicsomot, paprikát, kovászos uborkát, kenyérszeleteket készítsünk az asztalra. A nyers tojásokat megmosva, szárazra törölve, egy tálban  helyezzük a többi hozzávaló közé.

Sütés A sütőlapon a húsokat, a gombát, a főtt burgonyát, a grillsajtot, a hagymakarikákat és a baconszeleteket süthetjük, folymatosan figyelve, forgatva az éppen sülő adagokat.

raqlette3.jpg

A tálkákban a baconszeleteket elősütjük és ezekre üthetjük rá a tojásokat, ízlés szerint sózva, borsozva, de reszelt sajtot is olvaszthatunk a tetejére, illetve hagymával is gazdagíthatjuk.

A tálkákban egyébként sajtot is süthetünk önmagában, és a sütőlapon piruló  burgonyákra, vagy hússzeletekre csúsztatva fogyaszthatjuk.

A sütőlapon nagyon finom pirítós is készülhet a visszamaradt szalonna- zsír és húspörcök felhasználásával.

Tipp Természetesen a hozzávalókon és a fűszerezésen saját elképzeléseinknek, ízlésünknek és étvágyunknak megfelelően változtathatunk, egyes elemeket kihagyhatunk, vagy másokkal (pl. cukkini, padlizsán, stb.) helyettesíthetjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Facebook

Elérhetőség

Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Levelezőlista


Keresés