Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Perui csirkemell
2011.03.09

Kép Hozzávalók  4 főre 2 db csirkemellfilé, 4-5 db sárgarépa, 20 dkg gomba, 20 dkg zöldborsó (mélyhűtött is jó) 1 fej vöröshagyma, 2-3 dl fehér bor, 3-4 ek liszt, 1 dl olaj, 2-3 kk currypor, só, bors, 2 kk barnacukor,  1/2 citrom leve és reszelt héja, 1 cs petrezselyem

Elkészítés A csirkemelleket vékonyan felszeleteljük kb. tenyérnyi méretű szeletekre, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk és forró olajon hirtelen pirosra sütjük, félretesszük.

A maradék olajon a kockára vágott vöröshagymát pirosra pirítjuk, hozzáadjuk a hosszúkás csíkokra vágott sárgarépákat és fedő alatt 5-8 percig pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a feldarabolt gombát,sózzuk, megborsozzuk és tovább pároljuk. Amikor a Képgomba levet eresztett, zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a borsót, felöntjük  a borral, fűszerezzük a curryvel, a felaprított petrezselyemmel, és öt perc alatt összefőzzük.  Megszórjuk  a cukorral, rálocsoljuk a citromlevet és ráreszeljük  a citromhéjat.

Egy sütőtálban elrendezzük a zöldséges ragu felét, ráfektetjük a csirkemellszeleteket és beborítjuk a maradék  zöldséggel. Fóliával lefedve, forró sütőben kb. 10 perc alatt összesütjük, párolt rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Facebook

Elérhetőség

Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Levelezőlista


Keresés