Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Perui csirkemell
2011.03.09

Kép Hozzávalók  4 főre 2 db csirkemellfilé, 4-5 db sárgarépa, 20 dkg gomba, 20 dkg zöldborsó (mélyhűtött is jó) 1 fej vöröshagyma, 2-3 dl fehér bor, 3-4 ek liszt, 1 dl olaj, 2-3 kk currypor, só, bors, 2 kk barnacukor,  1/2 citrom leve és reszelt héja, 1 cs petrezselyem

Elkészítés A csirkemelleket vékonyan felszeleteljük kb. tenyérnyi méretű szeletekre, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk és forró olajon hirtelen pirosra sütjük, félretesszük.

A maradék olajon a kockára vágott vöröshagymát pirosra pirítjuk, hozzáadjuk a hosszúkás csíkokra vágott sárgarépákat és fedő alatt 5-8 percig pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a feldarabolt gombát,sózzuk, megborsozzuk és tovább pároljuk. Amikor a Képgomba levet eresztett, zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a borsót, felöntjük  a borral, fűszerezzük a curryvel, a felaprított petrezselyemmel, és öt perc alatt összefőzzük.  Megszórjuk  a cukorral, rálocsoljuk a citromlevet és ráreszeljük  a citromhéjat.

Egy sütőtálban elrendezzük a zöldséges ragu felét, ráfektetjük a csirkemellszeleteket és beborítjuk a maradék  zöldséggel. Fóliával lefedve, forró sütőben kb. 10 perc alatt összesütjük, párolt rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.