Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 2 db csirkemellfilé, 4-5 db sárgarépa, 20 dkg gomba, 20 dkg zöldborsó (mélyhűtött is jó) 1 fej vöröshagyma, 2-3 dl fehér bor, 3-4 ek liszt, 1 dl olaj, 2-3 kk currypor, só, bors, 2 kk barnacukor, 1/2 citrom leve és reszelt héja, 1 cs petrezselyem
Elkészítés A csirkemelleket vékonyan felszeleteljük kb. tenyérnyi méretű szeletekre, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk és forró olajon hirtelen pirosra sütjük, félretesszük.
A maradék olajon a kockára vágott vöröshagymát pirosra pirítjuk, hozzáadjuk a hosszúkás csíkokra vágott sárgarépákat és fedő alatt 5-8 percig pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a feldarabolt gombát,sózzuk, megborsozzuk és tovább pároljuk. Amikor a gomba levet eresztett, zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a borsót, felöntjük a borral, fűszerezzük a curryvel, a felaprított petrezselyemmel, és öt perc alatt összefőzzük. Megszórjuk a cukorral, rálocsoljuk a citromlevet és ráreszeljük a citromhéjat.
Egy sütőtálban elrendezzük a zöldséges ragu felét, ráfektetjük a csirkemellszeleteket és beborítjuk a maradék zöldséggel. Fóliával lefedve, forró sütőben kb. 10 perc alatt összesütjük, párolt rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.