Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Orosz céklaleves
2012.02.10

ceklaleves-csokitorta-015.jpgHozzávalók 4 főre 70 dkg cékla, 1 fej lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg lilakáposzta, 1 szál póréhagyma a zöldje nélkül, 2 ek olívaolaj, 0,7 l zöldségleves (kockából), 4-5 ek tejföl, kevés borecet, só, bors, metélőhagyma és friss vágott petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés A lilahagymát és a póréhagymát felkarikázzuk, majd egy lábosban a felhevített olajon üvegesre pároljuk, megsózzuk. A céklát meghámozzuk és felaprítjuk, a káposztát felcsíkozzuk és a hagymához adjuk. Felöntjük a zöldséglevessel, borsozzuk, megsózzuk, ha szükséges, és lefedve kb. fél óra alatt puhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is és botmixerrel pépesítjük. Belekeverjük a tejfölt, összeforraljuk, és végül hozzáadjuk a borecetet is.Tálaláskor megszórjuk petrezselyemmel és/vagy metélőhagymával.

Tipp Oroszországban hidegen is fogyasztják és kockázott főtt tojást adnak hozzá.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Facebook

Elérhetőség

Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Levelezőlista


Keresés