Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre
7-8 dkg cukor, 2,5 dl tejszín,. 2,5 dl tej, 2 cs vaníliáscukor, 1 pici vaníliaaroma, 6 zselatinlap, víz; a karamellkrémhez 10 dkg barnacukor (nádcukor), 1/2 dl tejszín, 2 ek vaj
Elkészítés A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. Egy lábosban összeforraljuk a tejet és a tejszínt a cukorrral és a vaníliás cukorral. Kinyomkodjuk a zselatint és a tejszínes mártáshoz adjuk, felfőzzük. Ízesítjük a vaníliaaromával, majd üvegtálkákba töltjük.
A karamellkrémhez a cukrot egy lábosban óvatosan felolvasztjuk és karamellizáljuk, levesszük a tűzről, belekeverjük a tejszínt és végül hozzáadjuk a vajat is. Ezzel tálaljuk a megdermedt, és a tálkákból lapos tányérra kiborított pannacottát.
Tipp Díszíthetjük mentalevelekkel vagy reszelt citromhéjjal.