Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Panna cotta karamellkrémmel
2011.04.29

pannacotta.jpgHozzávalók 4 főre
7-8 dkg cukor, 2,5 dl tejszín,. 2,5 dl tej, 2 cs vaníliáscukor, 1 pici vaníliaaroma, 6 zselatinlap, víz; a karamellkrémhez 10 dkg barnacukor (nádcukor), 1/2 dl tejszín, 2 ek vaj

Elkészítés A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. Egy lábosban összeforraljuk a tejet és a tejszínt a cukorrral és a vaníliás cukorral. Kinyomkodjuk a zselatint és a tejszínes mártáshoz adjuk, felfőzzük. Ízesítjük a vaníliaaromával, majd üvegtálkákba töltjük.

A karamellkrémhez a cukrot egy lábosban óvatosan felolvasztjuk és karamellizáljuk, levesszük a tűzről, belekeverjük a tejszínt és végül hozzáadjuk a vajat is. Ezzel tálaljuk a megdermedt, és a tálkákból lapos tányérra kiborított pannacottát.

Tipp Díszíthetjük mentalevelekkel vagy reszelt citromhéjjal.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.