Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Okra báránynyakkal, Kawa barátunk arab receptje
2011.12.27

barany-nyak-okraval--arab-recept.jpgHozzávalók 4 személyre 80 dkg feldarabolt báránynyak, 1/2 kg mirelit okra (ez egy keleti, kisujjnyi méretű zöldségfajta, török, arab és ázsiai boltokban kapható, pl. budapesti Nagycsarnok), 4-5 hámozott paradicsom, 1 kis sűrített paradicsom konzerv, 8-10  gerezd fokhagyma, só, babérlevél

-     Elkészítés olajban barnára pirítjuk a húsdarabokat, hozzáadjuk a darabolt fokhagymát és paradicsompürét, egy kicsit összeforgatjuk a hússal. Azután hozzáadjuk a hámozott paradicsomot és tovább forgatjuk az egészet néhány percig. Ekkor feleresztjük kb. 3 dl forró vízzel, továbbá 1 kk sóval és 2-3 db okra.jpgbabérlevéllel ízesítjük. Max. 1,5 óráig főzzük, közben szükség szerint annyi vizet öntünk hozzá, hogy a leve azért sűrű maradjon.

Tipp A legjobban rizs illik hozzá, de ha több vizet teszünk bele, akkor fogyasztáskor egy mélytányérba darabolhatunk pitát, és ráönthetjük a paradicsomos húst.

Kisokos Az okra viszonylag semleges ízű, Afrikából származó zöldségféle, itthon többnyire fagyasztva, illetve szárítva kapható. Kiválóan illik a paradicsomos és fokhagymás bárányhúshoz, próbáljuk ki bátran!

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.