Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Narancsos rizspuding, egyiptomi recept
2011.01.09

Kép Hozzávalók 4 személyre 40 dkg rizs (zacskós gyorsrizs nem jó!), 4 dl narancslé, 2 dl tej, 1-2 szegfűszeg, 1-2 mk őrölt fahéj, a narancs reszelt héja, 10 dkg cukor, 5-6 dkg dióbél (elhagyható)

Elkészítés Az átválogatott, mosott rizst 10-15 percen át forrásban lévő vízben puhítjuk, majd leszűrjük. Összekeverjük a tejet és a narancslevet a fűszerekkel és a cukorral, és takarékon ebben főzzük tovább, amíg magába nem szívja a levet. Adagokra osztjuk, diógerezdekkel vagy darált dióval, illetve narancsszeletekkel díszítjük.

Tipp A főzőlevet vaníliával is ízesíthetjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.