Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Muffin alaprecept
2014.03.09

muffin-alaprecept2.jpg

Hozzávalók 12 db-hoz 5 púpozott ek  liszt, fél cs sütőpor, 5 púpozott kanál porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 3 egész tojás,1 dl tejföl,1 dl étolaj

Elkészítés Előmelegítjük a sütőt.

muffin-alaprecept1.jpgA lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük. Egy másik tálban habosra keverjük a cukrokat az egész tojásokkal, ehhez hozzáadjuk a tejfölt, majd az olajat. Végül kisebb adagokban hozzáadjuk a sütőporos lisztet is és a masszát simára keverjük. (Sűrű, de folyós maszát kell kapnunk, ha nem elég folyós, egy kanál tejföllel hígíthatjuk.)

A muffinformák mindegyikébe muffinpapírt helyezünk, és a formákat 2/3 részig töltjük tésztával. A süteményeket mérsékelt hőfokon sütjük készre.

Tipp Ebbe az alaptésztába tetszés szerint keverhetünk durvára vágott csokidarabokat, diót, mogyorót, kandírozott narancshéjat, kis darabokra aprított aszalt gyümölcsöt, mazsolát stb. Ha kakaós változatban készítjük, akkor 1 púpozott ek natúr kakaóport és csak 4 ek púpozott lisztet tegyünk bele. A muffinok tetejét, ha kihűltek, olvasztott  csokoládéval, gyümölccsel stb. díszíthetjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.