Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1/2 kg kövér marhahús, késhegynyi bors és ugyanennyi só, 1 kiskanál csombor (borsikafű), 1 fej fokhagyma, késhegynyi szódabikarbóna vagy szalalkáli
Elkészítés A húst kislyukú darálón kétszer-háromszor átdaráljuk. A fokhagymát összezúzzuk és elkeverjük 2-3 ek vízzel vagy húslevessel. Ezután összedolgozzuk a hozzávalókat, és jól lefedve 1 napig hűtőben érleljük (de akár 2-3 napig is érlelhetjük). Végül a masszából nedves (vagy olajos) kézzel kb. 5 cm-es kolbászkákat formázunk. Enyhébb évszakokban faszén fölött, zsiradékkal bekent rostélyon, télen grillserpenyőben, kevés olajon sütjük meg.
Tipp Fontos, hogy ne süssük nagyon erős hőfokon a falatkákat, nehogy kiszáradjanak. Zsírosabb marhahús helyett természetesen soványabból, illetve marha, birka-és disznóhús egyenlő arányú keverékéből is készíthetjük. Ízlés szerint mustárral, csípős paprikával vagy salátaegyveleggel is tálalhatjuk.