Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mititei avagy mics (húskolbászkák)
2010.10.15

Kép Hozzávalók 1/2 kg kövér marhahús, késhegynyi bors és ugyanennyi só, 1 kiskanál csombor (borsikafű), 1 fej fokhagyma, késhegynyi szódabikarbóna vagy szalalkáli

Elkészítés A húst kislyukú darálón kétszer-háromszor átdaráljuk. A fokhagymát összezúzzuk és elkeverjük 2-3 ek vízzel vagy húslevessel. Ezután összedolgozzuk a hozzávalókat, és jól lefedve 1 napig hűtőben érleljük (de akár 2-3 napig is érlelhetjük). Végül a masszából nedves (vagy olajos) kézzel kb. 5 cm-es kolbászkákat formázunk. Enyhébb évszakokban faszén fölött, zsiradékkal bekent rostélyon, télen grillserpenyőben, kevés olajon sütjük meg.

Tipp Fontos, hogy ne süssük nagyon erős hőfokon a falatkákat, nehogy kiszáradjanak. Zsírosabb marhahús helyett természetesen soványabból, illetve marha, birka-és disznóhús egyenlő arányú keverékéből is készíthetjük. Ízlés szerint mustárral, csípős paprikával vagy salátaegyveleggel is tálalhatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Facebook

Elérhetőség

Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Levelezőlista


Keresés