Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Medvehagymás-krumplis muffin
2013.04.21

medvehagymas-krumplis-muffin-002.jpg

Hozzávalók (48 kicsi és 14-16 nagy muffinhoz) 1,5 bögre áttört, kihűlt, héjában főtt burgonya (4 közepes méretű burgonya),  2 bögre liszt, 1,5 zacskó sütőpor, 2 mk só, 10-12 levél medvehagyma, 1 késhegynyi őrölt bors, 2 db tojás, 1 bögre tej, 1/2 bögre olaj, 10 dkg reszelt sajt a tetejére, vaj a forma kikenéséhez (a bögre kb. 2,5 dl űrtartalmú)

Elkészítés Egy tálba szitáljuk a lisztet, összekeverjük a sütőporral, sóval, borssal, a felaprított medvehagymával, hozzáadjuk a főtt, áttört és kihűlt burgonyát, majd lazán összekeverjük.

A tojásokat simára keverjük a tejjel, az olajjal, és ezt a keveréket a lisztbe keverjük. A tésztának nem kell túl simának lennie.

A muffinformát kivajazzuk és belekanalazzuk a tésztát. (A formákat csak 2/3-ig töltsük meg.) A burgonyás muffinok tetejét szórjuk meg reszelt sajttal és 180-200 fokos sütőben 15-20 perc alatt süssük készre.

Tipp A tetejükre szórhatunk még szezámmagot is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.