Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Mediterrán rakott édeskömény, Dobitól
2015.03.20

img_7102.jpg

Hozzávalók 1 főre 1 db édeskömény, 10 dkg főtt-füstölt sonka, 15 dkg gomba, 2 dl tejföl, 1 tojás, só, szerecsendió, oregánó, bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, kakukkfüves olívaolaj, 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés Az édesköményt megtisztítjuk, szárait és zöldjét levágjuk, cikkekre vágjuk, némi kakukkfűvel és olajjal megszórva-locsolva 200 fokos sütőben, lefedve félórán át pároljuk.

Amíg az édeskömény sül, a kakukkfüves olajon megpároljuk a megtisztított és felszeletelt gombát is, kakukkfűvel ízesítjük, sózzuk.

A tejfölt elkeverjük a tojás sárgájával. Bazsalikommal, rozmaringgal, oregánóval, szerecsendióval fűszerezzük, megsózzuk. A tojás fehérjét felverjük, és óvatosan, hogy össze ne törjük, a tejfölös öntethez adjuk.

Fél óra elteltével az édesköményre rászórjuk a darabokra vágott sonkát, a gombát, és beborítjuk a tejfölös öntettel, végül egyenletesen rászórjuk a reszelt sajtot, és fedő nélkül további 25-30 percig sütjük.

Tipp Olívabogyókat, paradicsomot kínálhatunk mellé.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.