Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Márványos muffin
2013.05.23

marvanyos-muffin-016.jpg

Hozzávalók kb. 20 darabhoz 2 1/2  bögre (a mérete 2,5 dl-es), liszt, 1 1/2  zacskó sütőpor, 1/4 bögre kakaó, 10 dkg vaj, 1 bögre barna cukor, 1 db tojás, 1 1/2 bögre tej, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor, vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés A lisztet a sütőporral összekeverve tálba szitáljuk, majd hozzádjuk a cukrot, a feldarabolt vajat és kézzel összedolgozzuk, hogy morzsás állagú legyen. Belereszeljük a citromhéjat és hozzákeverjük a vaníliás cukrot is. A tejben elkeverjük a tojást és  a lisztes keverékhez adjuk, majd keverőkanállal lazán összedolgozzuk.

Ezután a masszát elfelezzük, és az egyik adagba belekeverjük a kakaóport, majd a másik masszát hozzáöntjük, és nagy mozdulatokkal, egy keverőkanál segítségével egyet-kettőt keverünk rajta, így alakítjuk ki a márványos mintát.

A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra, a sütőformát kivajazzuk, kanalanként megtöltjük a tésztával, de csak 2/3-nyi magasságig, hogy a muffinok megnőhessenek. 15-20 perc alatt készre sütjük, porcukorral megszórva fogyasztjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.