Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 narancs, 1 fej zöldsaláta, 3-4 szál kisebb sárgarépa, 10-12 szem fekete olajbogyó mag nélkül, 5-6 dkg darált dió, 6-8 szem szárított datolya mag nélkül, 1 ek citromlé, 4 ek narancslé, 1 ek narancslikőr (vagy 1 mk aroma), 2 dkg cukor, 1 csipetnyi fahéj és só
Elkészítés A szárított datolyát langyos vízben kissé előáztatjuk. A megmosott salátából néhány szép levelet félreteszünk, a többit kisebb csíkokra tépkedjük, a répát megtisztítjuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük, három narancsot megpucolunk és kisebb darabokra vágunk, egyet karikákra vágunk a díszítéshez. Salátalevet készítünk a citrom- és narancsléből, a likőrből, a cukorból, a fahéjból és a sóból, majd ezt elkeverjük a salátalevelekkel, a narancsdarabokkal, a répával és a dióval. A keveréket a tálra rendezett, egész salátalevelekre halmozzuk, az egészet narancsszeletekkel, olajbogyóval és datolyával díszítjük.