Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Marokkói narancssaláta
2011.01.03

Kép Hozzávalók 4 narancs, 1 fej zöldsaláta, 3-4 szál kisebb sárgarépa, 10-12 szem fekete olajbogyó mag nélkül, 5-6 dkg darált dió, 6-8 szem szárított datolya mag nélkül, 1 ek citromlé, 4 ek narancslé, 1 ek narancslikőr (vagy 1 mk aroma), 2 dkg cukor, 1 csipetnyi fahéj és só

Elkészítés A szárított datolyát langyos vízben kissé előáztatjuk. A megmosott salátából néhány szép levelet félreteszünk, a többit kisebb csíkokra tépkedjük, a répát megtisztítjuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük, három  narancsot megpucolunk és kisebb darabokra vágunk, egyet karikákra vágunk a díszítéshez. Salátalevet készítünk a citrom- és narancsléből, a likőrből, a cukorból, a fahéjból és a sóból, majd ezt elkeverjük a salátalevelekkel, a narancsdarabokkal,  a répával és a dióval. A keveréket a tálra rendezett,  egész salátalevelekre halmozzuk, az egészet narancsszeletekkel, olajbogyóval és datolyával díszítjük.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Facebook

Elérhetőség

Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Levelezőlista


Keresés