Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4-6 személyre 50 dkg rizs, 50 dkg sertéshús, 3 szelet bacon vagy hasonló húsos szalonna, 2 nagyobb vöröshagyma, 20 dkg paradicsompüré, 40 dkg apróra vágott paradicsom
Elkészítés Pirítsuk üvegesre az apróra vágott hagymát az olajon, majd keverjük hozzá a darált sertéshúst és pároljuk együtt néhány percig, amíg a hús kifehéredik. Adjuk hozzá a felkockázott szalonnát, majd néhány perc múlva a paradicsomot és a paradicsompürét, és fél csésze vizet. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük curryvel. Jól keverjük össze és hagyjuk fedő alatt főzzük kb. egy órán át. Közben sós vízben főzzük puhára a rizst, szűrjük le, és keverjük hozzá a paradicsomos húst, majd a felvert tojásokat. Az egészet öntsük mélyebb tepsibe, szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal, és mérsékelt hőfokon süssük kb. 1 óra 15 percen át.