Hozzávalók 2 kg halaprólék vagy annak megfelelő halászlékocka, 8 gerezd fokhagyma, egy kis fej vöröshagyma, 2-3 ek apróra vágott majoránna, 2-3 hámozott, magtalanított, apróra vágott, érett paradicsom, 1,5 dl fehérbor, 2-3 ek fehér főtt rizs, máltai kenyér, citromszeletek, olívaolaj
Elkészítés Míg az alaplé készül, aranyszínűre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát a zúzott fokhagymával (vigyázzunk, nehogy megbarnuljanak, mert akkor keserűvé válhatnak). Hozzáadjuk a majorannát és a paradicsomot, és lassú tűzön hagyjuk megpuhulni. Keverjük hozzá a (leszűrt) levesalapot, a fehérbort, tegyük bele a főtt rizst és forrósítsuk át jól az egészet. Kínáljunk hozzá máltai kenyeret, citromszeleteket és extra szűz olívaolajat.
Tipp Még tartalmasabb ételt készíthetünk, ha két közepes méretű, vagy egy nagyobb halat is belefőzünk az alaplébe. Amikor megpuhult, vegyük ki, filézzük és húsát keverjük a levesbe. Tehetünk a levesünkbe 10 dkg páncéljától megtisztított garnélarákot is (nálunk fagyasztva kapható) – , ezt elegendő néhány percen át főzni benne.