Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Mákos muffin, lekvárral
2013.02.06

makos-muffin-lekvarral-008.jpg

Hozzávalók 15 dkg darált mák, 2,5 dl tej, 15 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 1 db citrom reszelt héja, 2 db tojás, 15 dkg vaj, 15 dkg kristálycukor, 1 üveg barack- vagy szilvalekvár, 1 cs vaniliás cukor

Elkészítés A darált mákot elkeverjük a tejjel, 10 percig pihentetjük. Addig a lisztet egy másik tálba szitáljuk, elkeverjük a sütőporral és a reszelt citromhéjjal. A felvert tojásokat simára keverjük a cukorral és a vajjal, hozzáadjuk a vaníliás cukkrot is. Végül a lisztet és a tojásos masszát belekeverjük a tejes mákba.

A muffintepsit kibéleljük a papírkosárkákkal és félig megtöltjük a tésztával, diónyi mennyiségű lekvárt kanalazunk a közepére, ezután pedig a maradék tésztával kétharmad részig feltöltjük a formákat. A sütőt 170 fokra előmelegítjük, és a muffinokat 20-25 perc alatt készre sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.