Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Lepénykenyér, teljes kiőrlésű lisztből
2012.06.06

teljeskiorlesu-lepenykicsi-008.jpgHozzávalók 8 db lepényhez 12,5 dkg fehér búzaliszt, 12,5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 2 dl forró kefír, 1/2 csomag sütőpor, 1 ek olaj, 2 mk só

Elkészítés A liszteket tálba szitáljuk, összekeverjük a sóval, sütőporral, beledlgozzuk a felforrósított kefírt és az olajat. Rugalmas tésztát állítunk össze belőle és kb. 10 percig gyúrjuk. Nyolc cipócskára szedjük szét és fél órán át állni hagyjuk. Ezután kör alakú lepényeket nyújtunk, lehetőleg hajszálvékonyra. Végül felforrósított palacsintasütőben, olaj nélkül 15-15 másodperc alatt mindkét oldalon megpirítjuk a lepényeket.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.