Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lekváros-tejfölös derelye, cseh recept
2013.06.02

tejfolos-lekvaros-derelye.jpg

Hozzávalók 4 személyre 0,5 kg liszt, 2 db tojás, fél literes üveg kemény szilvalekvár, só, 3 dl tejföl, porcukor, kevés olaj

Elkészítés A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felvert tojásokat és kb. 2 dl langyos vizet, kevés sót és kemény tésztát gyúrunk belőle. Alaposan gyúrjuk át kb. 20 percen keresztül, majd pihentessük fél órán át.

Ezután a tésztát kb. 2-3 mm vastagságú lapra nyújtjuk és a hozzánk közeli felére 6-7 cm távolságra egy-egy kanál lekvárt halmozunk. A tészta másik felét ráhajtjuk és kézzel lenyomkodjuk a párnácskák szélet, majd derelyeszaggatóval felvágjuk.

Felforralunk egy nagy fazék sós vizet és (nem egyszerre) beledobáljuk a derelyéket. Akkor főttek készre, ha feljönnek a víz tetejére. A megfőtt derelyéket szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük olajjal kikent tálba szedjük, melegen tartjuk.

Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk és porcukorral megszórjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Facebook

Elérhetőség

Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Levelezőlista


Keresés