Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Lekváros-tejfölös derelye, cseh recept
2013.06.02

tejfolos-lekvaros-derelye.jpg

Hozzávalók 4 személyre 0,5 kg liszt, 2 db tojás, fél literes üveg kemény szilvalekvár, só, 3 dl tejföl, porcukor, kevés olaj

Elkészítés A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felvert tojásokat és kb. 2 dl langyos vizet, kevés sót és kemény tésztát gyúrunk belőle. Alaposan gyúrjuk át kb. 20 percen keresztül, majd pihentessük fél órán át.

Ezután a tésztát kb. 2-3 mm vastagságú lapra nyújtjuk és a hozzánk közeli felére 6-7 cm távolságra egy-egy kanál lekvárt halmozunk. A tészta másik felét ráhajtjuk és kézzel lenyomkodjuk a párnácskák szélet, majd derelyeszaggatóval felvágjuk.

Felforralunk egy nagy fazék sós vizet és (nem egyszerre) beledobáljuk a derelyéket. Akkor főttek készre, ha feljönnek a víz tetejére. A megfőtt derelyéket szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük olajjal kikent tálba szedjük, melegen tartjuk.

Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk és porcukorral megszórjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.