Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Leckerli: német karácsonyi aprósütemény
2013.12.18

nemet-karacsonyi-aprosutemeny-leckerli.jpg

Hozzávalók 25 dkg liszt, 1 csipetnyi só, 1 mk őrölt szerecsendió, 20 dkg kristálycukor, 4-6 ek méz, 1 egész tojás, 15 dkg hámozott és darált mandula (vagy lapmandula), 1 citrom reszelt héja, 10 dkg apróra vágott, kandírozott narancs- vagy citromhéj (vagy aszalt gyümölcs)

Elkészítés Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót és a szerecsendiót. Egy másik, nagyobb tálban összekeverjük a cukrot, a mézet, a tojást, a mandulát, a citromhéjat és a kandírozott narancshéjat, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a lisztet. Az egészet jól összegyúrjuk, majd  a tésztát 1-2 órára, műanyag fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük.

Ezután előmelegítjük a sütőt, félujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát és tetszés szerinti formákat szaggatunk belőle. Inkább szártítjuk, mint sütjük (10-20 perc).

Tipp Ha a lapmandulát nem daráljuk le, hanem szeletekben adjuk a tésztához, akkor egy kicsivel kevesebb lisztet vesz fel, és 1-2 ek olajat sem árt hozzáadni. A lényeg, hogy egynemű, jól gyúrható tésztaanyagot kapjunk, ne legyen túlságosan száraz. Jól záródó dobozban heteken át eltartható sütemény.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.