Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Körte-mazsola chutney
2013.01.09

korte-mazsola-chutney-00711.jpgHozzávalók 1 üveghez 5 db érett körte, 1 nagy fej hagyma, 10 dkg mazsola, 3 ek barna cukor, 1 ek balzsamecet, 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg, 2 ek olívaolaj, pici só, ízlés szerint 1 mk curry, vagy indiai fűszerkeverék, 2 db citrom leve, 1 db narancs leve, 1 ek gránátalmaszirup (keleti boltokban kapható), esetleg csili

Elkészítés A hagymát apró kockákra vágjuk, egy serpenyőben az olívaolajon kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a barna cukrot és tovább pirítjuk. Végül karamellizáljuk. Belekeverjük a darabolt és meghámozott körtét és a megmosott mazsolát, majd fedő alatt 10-15 percig pároljuk. Alaposan összenyomkodjuk, szegfűszeggel, curryvel, sóval,  valamint  ízlés szerinti fűszerkeverékkel fűszerezzük, majd alaposan összekeverjük. Belefacsarjuk a citromok és a narancs levét, összefőzzük. A legvégén hozzáadjuk az ecetet és a gránátalmaszirupot, fél perc alatt készre pároljuk.

Tipp Forrón tegyük üvegbe, zárjuk le, az üveget állítsuk fejjel lefelé, és amikor kihűlt, tegyük hűtőbe. Kb. 1 hét alatt fogyasszuk el, nehogy megromoljon. Aki szereti a csípőset, adjon hozzá aprított csilipaprikát is.

Tipp Ez a saját ízlésünk szerint elkészített chutney egy a millió lehetséges variáció közül. Tapasztalatunk szerint  kiválóan illik sült húsokhoz, pl. kacsához, marhához, sertéshez, de hideg csirkéhez is ajánljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.