Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Körte-mazsola chutney
2013.01.09

korte-mazsola-chutney-00711.jpgHozzávalók 1 üveghez 5 db érett körte, 1 nagy fej hagyma, 10 dkg mazsola, 3 ek barna cukor, 1 ek balzsamecet, 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg, 2 ek olívaolaj, pici só, ízlés szerint 1 mk curry, vagy indiai fűszerkeverék, 2 db citrom leve, 1 db narancs leve, 1 ek gránátalmaszirup (keleti boltokban kapható), esetleg csili

Elkészítés A hagymát apró kockákra vágjuk, egy serpenyőben az olívaolajon kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a barna cukrot és tovább pirítjuk. Végül karamellizáljuk. Belekeverjük a darabolt és meghámozott körtét és a megmosott mazsolát, majd fedő alatt 10-15 percig pároljuk. Alaposan összenyomkodjuk, szegfűszeggel, curryvel, sóval,  valamint  ízlés szerinti fűszerkeverékkel fűszerezzük, majd alaposan összekeverjük. Belefacsarjuk a citromok és a narancs levét, összefőzzük. A legvégén hozzáadjuk az ecetet és a gránátalmaszirupot, fél perc alatt készre pároljuk.

Tipp Forrón tegyük üvegbe, zárjuk le, az üveget állítsuk fejjel lefelé, és amikor kihűlt, tegyük hűtőbe. Kb. 1 hét alatt fogyasszuk el, nehogy megromoljon. Aki szereti a csípőset, adjon hozzá aprított csilipaprikát is.

Tipp Ez a saját ízlésünk szerint elkészített chutney egy a millió lehetséges variáció közül. Tapasztalatunk szerint  kiválóan illik sült húsokhoz, pl. kacsához, marhához, sertéshez, de hideg csirkéhez is ajánljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Facebook

Elérhetőség

Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Levelezőlista


Keresés