Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Kínai csirke almaszósszal
2015.02.27

,kinai-bourbon-csirke-0061.jpg

Hozzávalók 4 személyre 60 dkg csirkemell, 2 db alma, 1 dl víz, 2 kk barna cukor, 3-4 ek szójaszósz, 3-4 ek ketchup, 4-5 gerezd fokhagyma, egy kis piros chili (paprika), 1 kávéskanálnyi reszelt, friss gyömbér, 2 ek olaj, aprított snidling a tetejére

Elkészítés A csirkemellet felcsíkozzuk és kevés olajon megpirítjuk, félretesszük. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, feldaraboljuk és kevés vízben a cukorral puhára főzzük. Kissé kihűtjük és botmixerrel pépesítjük. Hozzákeverjük a szójaszószt, a ketchupot, zúzott fokhagymát, reszelt gyömbért, felaprított chilit és közepes hőfokon kissé összefőzzük, besűrítjük. Ekkor hozzáadjuk a csirkemellcsíkokhoz és további 10 perc alatt összefőzzük.

Tipp Párolt rizzsel körítve tálaljuk, a tetejére aprított snidlinget szórunk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.