Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Karfiol lengyelesen
2010.06.04

Hozzávalók 4 személyre 1 nagyobb karfiol, 3 ek olaj, 10-12 dkg zsemlyemorzsa, 2 dl tejföl, 1-2 csipetnyi só

Elkészítés Levágjuk a karfiol leveleit, nagyjából egyforma rózsákra Kép bontjuk  és megmossuk. Sós vízben megfőzzük (a forrástól  számítva kb.  10 perc), leszűrjük, lecsöpögtetjük  és az olajon előzőleg aranybarnára pirított morzsába forgatjuk (vagy, ha kevésbé kalóriadús megoldást szeretnénk, csak kissé megszórjuk vele). Igény szerint tejföllel is meglocsolhatjuk.

Tipp Azon melegében, frissen készítve tálaljuk, hidegen általában már csak az igazi karfiolrajongók kedvelik.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.