Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Japán zöldborsós csirke
2011.03.03

Kép Hozzávalók 1 db közepes csirkemellfilé bőre nélkül, 1 szál sárgarépa, 5 db gomba, 10 dkg zöldborsó (vagy egy kis doboz zöldborsó konzerv), fél dl vodka, 4 ek szójamártás,  fél ek ecet, 1 mk gyömbérpor, őrölt feketebors, só, 3 ek olaj

Elkészítés A vodkát elkeverjük a szójamártással, az ecettel és a gyömbérporral. A csirkemellfilét csíkokra vágjuk és a felhevített olajon gyorsan átpirítjuk a tisztított, szeletelt gombával együtt (akkor jó, ha a hús kifehéredett). Ezután a vodkás mártással öntözgetve pároljuk alacsony hőfokon, fedő alatt. Ha a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a tiszított, szeletelt sárgarépát és a friss zöldborsót is (a konzervet elegendő a legvégén beletenni, leve nélkül). Ha a mártás elfogy, vízzel pótoljuk a pároláshoz szükséges folyadékot. Végül az ételt megborsozzuk, ízlés szerint sózzuk.

Tipp Rizzsel tálaljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Facebook

Elérhetőség

Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Levelezőlista


Keresés