Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Japán zöldborsós csirke
2011.03.03

Kép Hozzávalók 1 db közepes csirkemellfilé bőre nélkül, 1 szál sárgarépa, 5 db gomba, 10 dkg zöldborsó (vagy egy kis doboz zöldborsó konzerv), fél dl vodka, 4 ek szójamártás,  fél ek ecet, 1 mk gyömbérpor, őrölt feketebors, só, 3 ek olaj

Elkészítés A vodkát elkeverjük a szójamártással, az ecettel és a gyömbérporral. A csirkemellfilét csíkokra vágjuk és a felhevített olajon gyorsan átpirítjuk a tisztított, szeletelt gombával együtt (akkor jó, ha a hús kifehéredett). Ezután a vodkás mártással öntözgetve pároljuk alacsony hőfokon, fedő alatt. Ha a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a tiszított, szeletelt sárgarépát és a friss zöldborsót is (a konzervet elegendő a legvégén beletenni, leve nélkül). Ha a mártás elfogy, vízzel pótoljuk a pároláshoz szükséges folyadékot. Végül az ételt megborsozzuk, ízlés szerint sózzuk.

Tipp Rizzsel tálaljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.