Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Elkészítés A hámozott almákat kb. másfél centis darabokra felkockázzuk, nagyobb tálban fahéjban megforgatjuk. A szobahőmérsékletű margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az egész tojásokat, a reszelt citrom-/narancshéjat és tovább habosítjuk. Belekeverjük a sütőporral és sóval elkevert lisztet. Ezután összekeverjük az almadarabokkal. Ne ijedjünk meg, a tészta alig fedi be az almát, de a sütésnél kitölti a hézagokat. Oldalán kivajazott, alján sütőpapírral kibélelt, 23 cm átmérőjű tortaformába egyengetjük. Előmelegített sütőben kb. 1 órán keresztül, 180 fokon sütjük.
Tipp Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk. Ínyencek vaníliasodót is készíthetnek mellé.