Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook

Ír almatorta
2011.01.28
Kép Hozzávalók 5 db nagy, savanykás alma, fahéj, tetszés szerint, 8 dkg (barna)cukor, 3 db tojás, 18 dkg liszt, 1/2 cs sütőpor, 2 cs vaníliás cukor, 1 db citrom reszelt héja vagy/és 1 db narancs reszelt héja, 1 csipet só

Elkészítés A hámozott almákat  kb. másfél centis darabokra felkockázzuk, nagyobb tálban fahéjban megforgatjuk. A szobahőmérsékletű margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az egész tojásokat, a reszelt citrom-/narancshéjat és tovább habosítjuk. Belekeverjük a sütőporral és sóval elkevert lisztet. Ezután összekeverjük az almadarabokkal. Ne ijedjünk meg, a tészta alig fedi be  az almát, de a sütésnél kitölti a hézagokat. Oldalán kivajazott, alján sütőpapírral kibélelt, 23 cm átmérőjű tortaformába egyengetjük. Előmelegített sütőben kb. 1 órán keresztül, 180 fokon sütjük.

Tipp Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk. Ínyencek vaníliasodót is készíthetnek mellé.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.