Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ír almatorta
2011.01.28
Kép Hozzávalók 5 db nagy, savanykás alma, fahéj, tetszés szerint, 8 dkg (barna)cukor, 3 db tojás, 18 dkg liszt, 1/2 cs sütőpor, 2 cs vaníliás cukor, 1 db citrom reszelt héja vagy/és 1 db narancs reszelt héja, 1 csipet só

Elkészítés A hámozott almákat  kb. másfél centis darabokra felkockázzuk, nagyobb tálban fahéjban megforgatjuk. A szobahőmérsékletű margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az egész tojásokat, a reszelt citrom-/narancshéjat és tovább habosítjuk. Belekeverjük a sütőporral és sóval elkevert lisztet. Ezután összekeverjük az almadarabokkal. Ne ijedjünk meg, a tészta alig fedi be  az almát, de a sütésnél kitölti a hézagokat. Oldalán kivajazott, alján sütőpapírral kibélelt, 23 cm átmérőjű tortaformába egyengetjük. Előmelegített sütőben kb. 1 órán keresztül, 180 fokon sütjük.

Tipp Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk. Ínyencek vaníliasodót is készíthetnek mellé.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Facebook

Elérhetőség

Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Levelezőlista


Keresés