Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 40 dkg csirkemell, 2,5 dkg vaj, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 kis fej vöröshagyma, 25 dkg leveszöldség vegyesen, 40 dkg krumpli, 15 dkg reszelt sajt, só, bors, paprika, petrezselyemzöld
Elkészítés A csirkét falatnál nagyobb darabokra vágjuk. A fokhagymát áttörjük, a hagymát finomra vágjuk, a leveszöldséget megtisztítjuk, felszeleteljük. A krumplit héjában megfőzzük, kihűtjük, meghámozzuk és felszeleteljük.
A csirkét egy nagy serpenyőben, forró vajon kifehéredésig sütjük. Hozzákeverjük a fokhagymát, a felaprított vöröshagymát és a leveszöldséget, majd 5 percig keverve sütjük. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint.
Ezután kikent tepsibe rendezzük, megszórjuk a fele sajttal és kevés pirospaprikával, beborítjuk krumplikarikákkal és rászórjuk a sajt másik felét. 190 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, végül tálalás előtt megszórjuk frissen aprított petrezselyemzölddel.